Håll dig varm i vinter utan att kompromissa med din stilVintermodet är något som ibland kan vara svårt att få till när temperaturen sjunker och vinterkylan kryper sig på. Många av oss tar farväl av våra favoritklänningar och kjolar som vi skapat magiska minnen i under året och känner att täcka benen är ett klokt alternativ. Detta är för många en slags uppoffring då det ibland kan ses som en jobbig grej att behöva pälsa på sig.

Det finns inga regler i mode utan du kan alltid mixa och matcha som du vill och komma på egna lösningar när det kommer till att använda dina favoritplagg året om – det är det som är skönheten med mode. Varför kompromissa när man kan hålla sig varm med stil?

Låt strumpbyxorna göra entré

Förrådet och vinden kan få gapa tomt på sommarklänningar och kjolar korta som långa, då det är hög tid för dig att investera i riktigt snygga strumpbyxor. Midi-klänningar, skjortklänningar, fodralklänningar och alla typer av klänningar kan användas trots kyla. Använd ett par snygga nylonstrumpor med rätt glans och tjocklek så är du redo att rocka dina klänningar även om temperaturen är låg. Du kan enkelt styla om dina snyggaste klänningar och bli vardagssnygg med ett par boots eller ett par tåliga sneakers under den kalla perioden.

5 anledningar till att strumpbyxor är så populära

  1. De kommer i olika tjocklekar så att du kan anpassa dig efter kylan och bära strumpbyxor för att skydda benen.

  2. Du kan välja och vraka mellan tusentals olika mönster och färger för att skapa just din unika look.

  3. Du kan blåsa liv i gamla tråkiga plagg genom att addera ett par snygga strumpbyxor eller tights till din outfit.

  4. De kommer i många olika storlekar och passar alla kurvor och former.

  5. Att köpa strumpor är bra för plånboken – det går att köpa för en billig peng.

Använd din fantasi

Prickiga, kabelstickade, sportiga, abstrakta mönster och så mycket mer – det finns oändligt med alternativ för den som letar. Låt din fantasi flöda och blås liv i dina enklaste plagg med ett par knästrumpor eller mönstrade tights till. Knästrumpor är inte bara en del utav den gamla skoluniformen utan är både värmande och snygga och går att hitta i alla möjliga sorters färger. Det blir roligare att låta ett par knästrumpor bli en del av din outfit eller till och med låta det vara i fokus genom att använda en accentfärg på strumpan. Våga vara kreativ.

För dig som också hakat på trenden med lårhöga stövlar så är ett hett tips att använda knästrumpor under stöveln för att hålla den på plats så att den inte glider ner. Lårhöga eller knähöga boots är något som verkligen gjort succé under året. De är inte bara snygga och håller benen varma utan skapar även en illusion av längre ben. Du kan hitta denna typ av sko både på nätet och i fysiska butiker, modellerna varierar i design och material. Dessa är perfekta för kalla dagar då du fortfarande vill känna dig på topp.

Klä dig rätt för en utekväll under vintertid

Vi alla vet att det är extra klurigt att försöka få ihop en snygg festklädsel under vinterhalvåret. Bylsiga vinterjackor är en del av vardagen och klackarna byts ut mot varmare kängor. Använd din snygga klänning och ett par tunna tights och investera istället i en snygg lång kappa som värmer låren och en bit av benen. Det är inte bara fashionabelt utan också praktiskt. Se till att ha en stickad kofta eller liknande under din kappa för att garantera att du inte kommer frysa. Dessa hänger man oftast av sig ändå så fort man kommit in på stället och du kommer då slippa frysa och kan ändå bära klänning.

Det viktigaste är att inte låta det kalla vädret styra, detta kan resultera i att favoritplaggen så som klänning och kjolar inte används alls under de kalla månaderna. Men det finns alltid en lösning och det finns alltid sätt att komma runt det vanliga tänket om att man måste klä sig i mörka färger, byxor och stickade tröjor varje dag under vinterhalvåret. Använd klänningar och kjolar året om, komplettera det med knästrumpor eller tights för att hålla värmen. Det finns flera lösningar för att du ska kunna bära dina favoritplagg trots att vädret är kyligt. Testa dig fram, hitta din stil och ha kul med din garderob så kommer vintern snart kännas som en årstid då du kan experimentera lite extra med din stil.